Toerismetrends: Pasen wijdt het toeristische seizoen in

Wie aan het paasweekend denkt, denkt aan het begin van het toeristische seizoen! Met een bezettingsgraad van 91% vangt Ardennes-Etape een glimp op van een meer dan veelbelovend seizoen. Een analyse van toerismetrends in de vroege lente…. 

« Jaar na jaar valt Pasen min of meer goed en heeft rechtstreeks invloed op het begin van het seizoen”, legt Valérie Geron uit, Communication en Marketing Manager bij Ardennes-Etape.

Dit jaar vindt het paasweekend begin april plaats, een nog wat frisse periode, maar wel één die samenvalt met het begin van de schoolvakanties.

Vorig jaar viel Pasen helemaal op het einde van de vakantie. Het is moeilijker om naar de Ardennen te trekken als men de terugkeer naar school van de kinderen moet voorbereiden!

De datums van 2015 verblijden de toeristische sector in de Ardennen, en terecht zo blijkt! Enkele dagen voor Pasen, toont Ardennes-Etape een bezettingsgraad van 91%, zijnde bijna 1300 verhuurde vakantiehuizen van de 1400 in totaal.

Een zeer bemoedigend cijfer dat volgens Valérie Geron nog naar verwachting zal stijgen:

In 2014 werden 96% van onze huizen voor Pasen gereserveerd. Er resteren ons dus nog maar enkele dagen om beter te presteren dan vorig jaar. Dankzij de zeer aantrekkelijke prijzen van last-minutes, streven we naar een bezettingsgraad van 100!%

Het goede plan: de halve week

De tarieven voor het verlengde paasweekend met alle kosten inbegrepen, beginnen vanaf €60 per persoon voor de bezetting van het huis aan maximale capaciteit.

Sommige vakantiegangers kiezen echter voor een verblijf tijdens de week, dat onverslaanbaar is op gebied van prijs-kwaliteitsverhouding. “We beschikken over vakantiehuizen die verhuurd worden voor de midweek van Pasen – zijnde van maandag tot vrijdag- vanaf €10 per persoon per nacht. Zo verkrijgt men dikwijls dezelfde prijs als in het weekend, maar voor het dubbel aantal nachten. Het is een echt koopje!

Een ander voordeel van de halve week: de keuze! Tijdens de week van de paasvakantie zijn er meer dan 600 vakantiehuizen nog steeds beschikbaar.

Helaas hebben sommige vakantiegangers de luxe niet om voor een verblijf van een halve week te kiezen, door werk gerelateerde verplichtingen. Ik raad dan aan om van 3 tot 7 april te reserveren, wat een dag langer is dan het klassieke verlengde weekend. Het huren van een extra nacht is vaak schaars en het voordeel is reëel”, adviseert Valérie Geron.

Ten slotte zou het goede plan -voor vakantiegangers die in groep reizen- het weekend van 10 april zijn; de keuze van vakantiehuizen met “grote capaciteit” is belangrijker en de kwaliteit-prijsverhouding is zeer interessant.

De Ardennen: kortbij en niet duur

Het is duidelijk dat de bestemming Ardennen vele troeven bezit die de spijker op de kop slaan bij vakantiegangers, of ze nu Vlaams, Nederlands, Frans of zelfs Duits zijn. Jaar na jaar vernieuwt de Ardennen zich eerder, in de plaats van dat ze zich uitput of vastloopt in haar prestaties. Nieuwe activiteiten, evenementen in overvloed, feestjes, oneindige wandelmogelijkheden,…

De beroemde wandeling van de Ninglinspo, de enige bergrivier in België.

De eierenjachten, de meinacht, de reuzenomelet, de zeepkistenrace, de feestelijkheden op 21 juli, de ducasse van Bergen,… Het mooie seizoen in de Ardennen rijmt altijd met folklore, wat een duo is dat de vakantiegangers laat wegdromen.

Als speler in toerisme, moeten we de vaandeldrager van de Ardennen zijn.  We werken samen met aanbieders van activiteiten en de VVV-kantoren om de sterke punten van de bestemming aan te prijzen. Deze synergie is essentieel en werpt zijn vruchten af”, concludeert Valérie Geron.

Wenst u contact op te nemen met Ardennes-Etape? Onze persverantwoordelijke is bereikbaar via 0032 (0)80 29 24 00 of press@ardennes-etape.com

 

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *


*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>