Valentijn in de Ardennen

Wie Valentijn zegt, zegt… Een commercieel feest! Wie trapt hier in 2015 nog in? Een speciaal menu op restaurant waar u handenvol geld voor betaalt. Specialiteiten met chocola van twijfelachtige kwaliteit. De hartjes van Valentijn, de mensen worden er al eens onwel van…

En als we dit alles nu eens overboord gooien? Ontmoet de vakantiegangers in de Ardennen. Valentijn of geen Valentijn.

Gilles is een jonge vader uit Waver. Hij koos de Ardennen voor een gezellig moment met echtgenote en kinderen, maar ook met schoonbroers en schoonzussen. Een hele week in een vakantiehuis vlak bij Maredsous. Op het programma: bezoek aan de Abdij van Maredsous, wandelingen en outdoor-activiteiten. “Het idee was om samen wat tijd buitenshuis door te brengen. Het is niet de eerste keer dat we een vakantiehuisjes huren in de Ardennen. Herbronnen middenin de natuur, daar houden we van!

Carnaval? Het is niet echt zijn ding. En Valentijn? Daar denkt hij zelfs niet aan. Gilles merkt ironisch op: “Misschien organiseren we de veertiende iets kleins, maar dat is dan enkel omdat het moet. We doen nooit iets voor Valentijn, het is een commercieel feest.

De Ardennen: een troef!

Gilles is één van de 8.000 Brusselaars die in 2014 bij Ardennes-Etape een vakantiehuis huurden. Dit cijfer gaat in stijgende lijn. De Ardennen, de frisse lucht, de golvende landschappen, de nabijheid, de activiteiten,… Het zijn allemaal troeven van de regio. Bovendien moet het aanbod aan vakantiehuizen hier zeker niet voor onderdoen. Kwalitatieve vakantiehuisjes in de regio zijn helemaal in.

Ardennes-Etape blijft marktleider in de regio, met een jaarlijkse groei. In de selectie heeft Ardennes-Etape ruim 1400 vakantiehuizen in de aanbieding. Dit gaat van gezellige chalets voor twee personen tot luxe kastelen of een indrukwekkende villa voor de hele familie middenin de natuur.

Ons vakantiehuis was perfect en de eigenaar ontving ons hartelijk. Hij heeft ons bij aankomst bier en lokaal gebak aangeboden”, vertelt Martijn, een veertigjarige Nederlander. Hij koos de Ardennen als bestemming voor zijn huwelijksreis. De keuze was voor hem duidelijk: “Het is één van de mooiste regio’s van het land! Het was een plezier de kleine weggetjes en mooie dorpjes te doorkruisen.

Valérie Geron, manager Marketing en Communicatie bij Ardennes-Etape, is ervan overtuigd dat de kwaliteit hét sleutelelement is voor succes in deze sector.

We doen meer dan enkel vakantiehuisjes verhuren! Het is onze dagelijkse doelstelling om het uithangbord te zijn van de kwaliteit van de Belgische Ardennen. Kwalitatieve service, uitstekende vakantiehuizen, kortingen op meer dan 140 activiteiten doorheen de regio,… Het draagt allemaal bij tot het positieve beeld van deze vakantiebestemming. De vakantiegangers zijn er helemaal weg van. En wij ook!

Huwelijk in de Ardennen

Melissa koos de Ardennen om haar huwelijk te vieren. “Origineel, uniek en democratisch geprijsd”, zo omschrijft deze jongedame haar ervaring in de Ardennen. Familie en vrienden ontmoetten elkaar in een indrukwekkend vakantiehuis in de buurt van Robertville, nadat het koppel elkaar het jawoord had gegeven in Luik. Melissa wilde een gezellig feest: “Ik wilde enkel familie en vrienden rondom mij. Het was belangrijk dat we allemaal ter plaatse konden blijven overnachten en samen genieten.” Ze voegt eraan toe: “’s Anderendaags, na het ontbijt, zijn we samen vertrokken voor een wandeling in de Hoge Venen, naar het Signaal van Botrange. Alles was perfect!

Melissa gaat Valentijn ook vieren. “Wij doen altijd iets bijzonders! Het is voor ons een moment om met z’n tweetjes door te brengen, zonder de kinderen.

365 dagen per jaar

Huwelijk, Valentijn, huwelijksreis, familiebijeenkomsten, verblijf onder vrienden of simpelweg genieten van de frisse lucht. De redenen van de vakantiegangers om voor de Ardennen te kiezen zijn talrijk.

14 februari? Het is een datum als een andere. Martijn: “Ik ben geen fan van Valentijnsdag, te commercieel.” Elkaar graag zien, dat doe je het hele jaar door!

In tegenstelling tot Valentijn, staat de regio van de Ardennen 365 dagen per jaar klaar om geliefden, families of vrienden te ontvangen. Eén vaste datum on van elkaar gezelschap te genieten? Dat is gewoon veel te weinig! Wie zou het daarmee oneens zijn?

Wenst u contact op te nemen met Ardennes-Etape? Onze persverantwoordelijke is bereikbaar via 0032 (0)80 29 24 00 of press@ardennes-etape.com

 

 

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *


*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>