Ardennes-Etape houdt rekening met mindervaliden

Artikel in PDF

Op vakantie vertrekken moet mogelijk zijn voor iedereen: jongeren, ouderen, families, vriendengroepen… Hierbij mag men absoluut de mindervaliden niet over het hoofd zien. Ardennes-Etape heeft hiertoe een dossier samengesteld met activiteiten en evenementen die toegankelijk zijn voor de minder mobiele personen onder ons. Daar bovenop komt nog een selectie van vakantiehuizen die volledig of gedeeltelijk toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers, opdat iedereen samen een uitstekende vakantie beleeft in de Belgische Ardennen.

Ardennes-Etape is altijd gevoelig geweest voor het thema van toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers. Daarom heeft één van de vakantiehuizen in het assortiment in 2012 zelfs het geschiktheidslabel van CAP48* ontvangen.

Bij de inrichting van dit vakantiehuis, gelegen in Ciney, werd buitengewoon veel aandacht besteed aan het gemak van mindervaliden. De woning heeft een maximumcapaciteit van 24 personen, telt vier speciaal uitgeruste kamers en een lift. Daarnaast biedt Ardennes-Etape nog een zeventigtal woningen die aangepast zijn voor mindervaliden.

De aandacht gaat niet enkel uit naar vakantiewoningen. Ardennes-Etape stelde een lijst op met de beste activiteiten en evenementen waarbij rolstoelgebruikers meer dan welkom zijn en waar speciale maatregelen werden getroffen om de toegang zo vlot mogelijk te laten verlopen. Het domein van de Grotten van Han, het kasteel van Modave, Houtopia of de citadel van Namen… Deze plekken zijn allemaal gedeeltelijk of volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Anderzijds zijn er ook de Francofolies in Spa, de Hottolfiades in Hotton en nog veel meer waar een extra inspanning geleverd wordt om het leven van de rolstoelgebruiker te vergemakkelijken en overal de toegang te verzekeren.

Afspraak op onze website vanaf donderdag 11/10/2012 en ontdek elke dag een artikel volledig gewijd aan vakanties voor mindervaliden.

*CAP48 is een organisatie in Franstalig en Duitstalig België die zich bezighoudt met fondsenwerving en sensibilisering ten voordele van gehandicapten. De slogan van de organisatie is: “Opdat een handicap geen handicap meer zou zijn, iedereen samen in verscheidenheid.” (www.cap48.be)

Voor meer informatie kunt u terecht bij Valérie Geron van Ardennes-Etape:

Adres: Ster 3b
4970 Stavelot
België
Tel: +32 80 29 24 00
Fax: +32 80 29 24 09

E-mail: v.geron@ardennes-etape.com

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *


*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>