“Gelukkige eigenaars” op RTL4

Hélène en Gérald zijn de gelukkige eigenaars van een magnifiek vakantiehuis aan de kanten van Hannut in België. Ze kozen voor Ardennes-Etape om in te staan voor het verhuur van hun kasteel. De vakantiegangers zijn dol op de kamers die ingericht zijn met kleuren van beroemde Belgische snoepjes.

vakantiehuis Ardennes-Etape

Een familieverhaal

In 1816, werd het domein dankzij een vereniging eigendom van Gérald zijn voorouders. Bij elke generatie werd het kasteel vergroot en gerenoveerd, waardoor het al snel de stijl overnam van de 19e eeuw. Na het overlijden van Gérald’s grootmoeder in 1981, wou niemand meer in hierin investeren, daar ieder zijn leven elders leidde. «Het kasteel kwam luguber over en werd 20 jaar lang in de steek gelaten», vertelt Gérald. «Ik woonde in het dorp en werd er werkelijk droevig van de geschiedenis van mijn familie zo in elkaar te zien zakken». In 1999 nam hij een beslissing: Hij zou het kasteel renoveren! «In die tijd was ik nog vrijgezel. Ik zocht een prinses, maar om haar te vinden moest ik eerst het kasteel aantrekkelijker maken», grapt hij.

kasteel

In 2000, tussen de werken door, ontmoette hij Hélène. Zij geloofde in het project. De bruiloft vond in 2001 plaats in het kasteel. «Het was een echte uitdaging: de avond voor de bruiloft zat ik de gordijnen nog op te hangen», herinnert Hélène zich. Doorheen de tijd en de geboortes van hun 4 kinderen, breidde het koppel de bewoonbare ruimte uit.

Een vakantiehuis werd geboren

In 2011, toen het kasteel grotendeels gerenoveerd was, vroeg het koppel zich af wat ze moesten doen met het bijgebouw in rode baksteen. Slopen? «Het gebouw was bouwvallig en dus gevaarlijk geworden». Renoveren? «Lang hebben we er niet over nagedacht, we hebben vrijwel meteen besloten dat het ontvangen van vakantiegangers ons veel plezier zou doen».

vakantie Ardennen

«Voor het vakantiehuis hebben we helemaal niet dezelfde aanpak gebruikt als voor het kasteel. Alles moest perfect in orde zijn voor de vakantiegangers, we konden geen renovatiewerken laten liggen voor later. Uiteindelijk, zijn zij beter geherbergd dan wij», beweert Hélène al lachend.

Drie jaar later ontving het vakantiehuis haar eerste gasten.

Snoepjeskamers!

Bij de inrichting van het vakantiehuis werd er aan elk detail gedacht. Het was nochtans niet gemakkelijk: «We hadden er eerst geen idee van! We wisten niet goed welke stijl we wilden gebruiken: oude boerderij, modern, gezellig,… We zijn op ons gevoel afgegaan met een resultaat dat niet slecht bleek te zijn». Een eufemisme!

cuberdonDe kamers zijn prachtig! Chokotoff, Cuberdon, Napoleon snoepjes, … Ze zijn ingericht in kleuren van Belgische snoepjes, met een degustatiehoekje natuurlijk! Bij aankomst kiezen de vakantiegangers hun kamer op basis van het snoepgoed dat ze het liefst hebben. Hélène zorgt ervoor dat de snoepjes voor elk verblijf in het vakantiehuis worden gelegd. De lekkernijen zijn zelfs terug te vinden op de tegeltjes in de badkamers. « Snoepgoed verenigt België, Vlamingen, Walen,… iedereen houdt ervan», gaat Hélène verder.

Hélène let erop dat elke vakantieganger in het vakantiehuis vindt waarnaar hij/zij op zoek was: «Iedereen interpreteert het vakantiehuis op zijn manier. Er zijn familie-uitjes, huwelijken, vakanties onder vrienden en zelfs karaokeweekends! De mensen voelen zich snel thuis en het huis is heel praktisch. We vragen de vakantiegangers steeds wat we kunnen verbeteren, zo kunnen we werkelijk hun wensen vervullen».

slaapkamers

De pluspunten:

– Toegankelijk voor rolstoelgebruikers (een slaap- en badkamer volledig aangepast)

– Een vijver en pony’s die de kinderen zullen plezieren

– Charmante en gastvrije gastheer/gastvrouw

Wilt u ook van de Ardennen genieten in een betoverend kader? Kijk dan eens naar de beschikbaarheid van dit viersterren vakantiehuis!

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *


*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>