“Een zwembad in je woonkamer” op RTL4

Lijkt een zwembad in je woonkamer onmogelijk? Pierre is er nochtans in geslaagd! Tot grote vreugde van vakantiegangers, verhuurt hij zijn fenomenaal vakantiehuis!

zwembad

Als inwoner van een klein dorpje dicht bij Spa, werd Pierre aangetrokken door een huis dat te koop stond. Hij nam enkele maanden bedenktijd om uit te zoeken of zijn aankoop gerechtvaardigd zou zijn. Toen hij eindelijk had besloten, vernam hij het slechte nieuws: het huis was de avond ervoor verkocht geraakt! Teleurgesteld zette Pierre zijn vakantiehuisproject aan de kant. Verbazingwekkend genoeg, kwam het huis een jaar nadien terug op de markt. Pierre aarzelde geen seconde. Twee dagen later, werd het contract getekend!

Uitdaging op architecturaal vlak

jacuzziOndertussen was het 2008. Pierre wilde een unieke toets aan het huis geven. Zijn job als zwembadbouwer gaf hem het geniale idee: een zwembad in de woonkamer installeren! Er waren 5 jaren werk voor nodig. « De uitdaging was enorm, ik had nog nooit het risico genomen om zo’n project aan een klant voor te stellen. Mijn project was zo gek dat de funderingen van het huis het niet konden dragen! », legt de eigenaar uit.

Gewelf, op maat gemaakt materiaal, ventilatie, ontvochtiging, alles moest tot in de kleinste details voorbereid worden. « Stap voor stap tekende de architect de plannen uit in functie van de vooruitgang van het zwembad. Ik wou er echt het meesterwerk van het huis van maken». Het resultaat is indrukwekkend! Stel je je voor dat je terwijl je van een drankje op de zetel geniet, de kinderen in het oog kan houden die verderop in de woonkamer in het zwembad spelen. Wat een belevenis!

zwembad

Oud en modern

Bestaande materialen hergebruiken en er een moderne toets aan geven, dat is wat Pierre voor ogen had. De eettafel die werd gemaakt uit de oude vloer van de hal is een perfect voorbeeld. Net zoals het rek in de woonkamer, dat een voormalige taartenkast van een bakkerij is.

Het zwembad, de pooltafel, het glazen trappenhuis en de LED-verlichting brengen ieder de moderne toets over zoals de eigenaar het wenst.

Een vakantiehuis dat uiterst comfortabel en praktisch is, verleidt de vakantiegangers steeds opnieuw, al sinds het begin 2013 werd verhuurd.

De pluspunten

– Het zwembad in het midden van de woonkamer

– De charme van een huis dat moderniteit combineert met het hergebruik van materialen

– De pooltafel, ideaal voor leuke momenten onder vrienden

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *


*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>