Creatief en duurzaam in marketing? Een Ardense KMO toont hoe het moet

Ardennes-Etape verlengt de levensduur van zijn advertentiemateriaal. Enorme publi-affiche wordt uniek geschenk voor klanten en personeel.

Verantwoord ondernemen en duurzaamheid, visibiliteit en creativiteit… Deze principes combineren is niet altijd eenvoudig. Een juiste balans tussen deze factoren is essentieel in de uitwerking van het strategisch plan van iedere onderneming. Met het nodige denk- en puzzelwerk brengt Ardennes-Etape deze moeilijke opdracht tot een goed einde.

zitzak-ardennes-etape- bis

Beperkte middelen

Ardennes-Etape nam de uitdaging aan. Zonder torenhoge middelen, externe resources of befaamde reclamebureaus combineerde deze KMO met veertig werknemers, gelegen in Stavelot, duurzaamheid en visibiliteit in een creatieve mix.

Voor de nodige zichtbaarheid gingen ze met één van de ‘traditionele’ kanalen aan de slag om het merk Ardennes-Etape in the picture te zetten. Het resultaat was een metershoge affiche in Antwerpen en een nog grotere in Rotterdam. Samen goed voor ruim 24 miljoen impressies. Tot daar de visibiliteit.

Antwerpen-Affiche-Zitzakken-Promotiemateriaal-Recycling

Duurzaamheid

De affiches – 120 vierkante meter in Antwerpen en 850 vierkante meter in Rotterdam – werden na de looptijd van een maand weggehaald. De vraag was dan: hoe 970 vierkante meter materiaal duurzaam laten voortleven?

Het marketingteam van Ardennes-Etape kwam met de oplossing: de affiche recycleren tot zitzakken. Creativiteit: check.

zitzak-ardennes-etape-recyclage2

Uniek cadeau

Na wat zoekwerk vond het team in DesignPoint een geschikte partner. Deze vzw is net als Ardennes-Etape op en top Belgisch en werkt volgens het principe van de sociale economie. In nauw overleg werd de enorme affiche omgetoverd in zitzakken van 120 bij 120 centimeter. Zo creëerden ze – zonder afval – 290 unieke zitzakken, die allemaal ooit onderdeel waren van één van beide affiches. Verantwoord en duurzaam.

Enkele personen wonnen een zitzak naar aanleiding van een wedstrijd. Ook de personeelsleden maken kans op een exemplaar. Zo brengen ze dit stukje Ardennes-Etape-design zo veel mogelijk onder de mensen. Tijdens de volgende campagnes van Ardennes-Etape zal de ‘poef’ regelmatig opduiken.

Creativiteit

Met beperkte middelen, een dosis gezond verstand en een flinke scheut creativiteit behaalde Ardennes-Etape een optimaal resultaat. Beperkingen stimuleren immers de creativiteit.

zitzak-ardennes-etape

Naar goede Ardennes-Etape-gewoonte, een geslaagd voorbeeld van ‘Que du Bonheur’!

Voor meer informatie over het project: contact@ardennes-etape.com.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *


*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>