Nieuwe CEO voor Ardennes-Etape in Stavelot

Na meer dan 17 jaar aan het hoofd te staan van Ardennes-Etape, geeft André Offermans, oprichter van het bedrijf, zijn functie van CEO door aan Philippe Neumann.

ANDRE-PHILIPPE

André Offermans oprichter van Ardennes-Etape en Philippe Neumann, nieuwe CEO van Ardennes-Etape.

André Offermans, CEO en oprichter van Ardennes-Etape, gaat vanaf 15 februari nieuwe horizons verkennen. Na een avontuur van wel 17 jaar geeft hij de fakkel door aan Philippe Neumann. De 36-jarige Eupenaar heeft veel ervaring in strategische ontwikkeling en teammanagement.

De oprichter van Ardennes-Etape ziet zijn vertrek als een logisch vervolg op een avontuur dat begon in zijn living. Allereerst ben ik een ondernemer, een creatieveling, iemand die graag bezig is en houdt van veranderingen. Ik wil graag mijn vaardigheden bundelen om nieuwe projecten in het leven te roepen en nieuwe kansen te ontwikkelen.” legt André Offermans uit.

Een waar succesverhaal voor Wallonië

De boodschap van André Offermans bij de lancering van de start-up was duidelijk: “Ik hou zoveel van de Ardennen dat het mijn wens is dat deze buitengewone streek wordt ontdekt door zoveel mogelijk mensen, of het nu voor een week is of voor een weekend.”

Andre Offermans

In 2002, op het moment dat touroperators gebruik maakten van papieren catalogi, lanceerde hij een online platform om vakantiehuizen te verhuren. Ardennes-Etape werd geboren. Eigenaars worden verleid door het unieke businessmodel: geen enkele exclusiviteit, de boekingen gebeuren uitsluitend online en de huurprijs wordt 10 dagen voor het verblijf overgemaakt aan de eigenaar.

Het bedrijf groeit van 70 huizen in 2002 tot meer dan 1725 in 2019.

In 2016 beslist het bedrijf zich open te stellen en een grotere groep met gelijke waarden te integreren om te blijven groeien en aanwezig te zijn op de internationale markt.

In 17 jaar tijd liet Ardennes-Etape meer dan 3,65 miljoen vakantiegangers het mooiste van de Ardennen beleven, goed voor meer dan 12 829 733 overnachtingen. De economische gevolgen worden geschat op 366 901 821 euro* voor de lokale economische spelers, zowel in de horeca, de culturele en recreatieve sector als de grote en kleine distributie.

Booking, Airbnb, … wij zijn niet bang!

Het Belgische bedrijf slaagde erin om zich te doen gelden en zich te onderscheiden van de giganten in deze uiterst concurrentiële sector. “Voor ons is het heel belangrijk om dicht bij onze eigenaars en vakantiegangers te staan”, legt André Offermans uit. Dankzij innovatieve tools kunnen de eigenaars genieten van persoonlijke begeleiding, goede raad bij de ontwikkeling van hun project, opvolging van de tevredenheid en het beheer van eventuele schade of geschillen.

customer-team

En de vakantiegangers moeten niet achterblijven. Zij kunnen er zeker van zijn dat ze verblijven in een huis dat werd geselecteerd en bezocht door een van de experten van Ardennes-Etape. Naast een uiterst volledige website kan elke bezoeker ook rekenen op een klantendienst die 7 op 7 beschikbaar is om te helpen. Deze afdeling geeft een antwoord op alle vragen en wensen zodat elke vakantieganger de Ardennen zo goed mogelijk kan beleven. De gasten krijgen tijdens hun verblijf bovendien korting bij 148 recreatieve en culturele activiteiten dankzij de Gids Ardennes-Pass die wordt uitgegeven door Ardennes-Etape.

 Verandering van CEO: vernieuwing zonder te breken met het verleden

Sinds september 2018 leert André Offermans zijn opvolger de kneepjes van het vak. Op 15 februari zal hij officieel de sleutels van het bedrijf overhandigen aan Philippe Neumann, die kan steunen op 12 jaar ervaring in verschillende nationale en multinationale technologiebedrijven.

“De overgang werd in detail besproken met André en Novasol en er zal niets veranderen aan de jarenlange vlotte werking van het bedrijf: we blijven in Stavelot, onze activiteiten blijven gericht op de Ardennen, we blijven de huurders de allerbeste vakantiehuizen aanbieden en stellen alles in het werk om te beantwoorden aan de noden van de eigenaars van een vakantiehuis. Vernieuwing zonder te breken met het verleden …”, verduidelijkt Philippe Neumann.

PHILIPPE-2

 Klein bedrijf, grote getallen. 

Ardennes-Etape in getallen:

  • 1 725 vakantiehuizen op de website
  • 1 261 eigenaars die in ons vertrouwen
  • 3 676 190 vakantiegangers verwelkomd sinds 2002
  • 12 828 733 overnachtingen
  • 55 medewerkers
  • 148 toeristische partners
  • 26 500 exemplaren van de Gids Ardennes-Pass verdeeld per jaar

Statistieke gegevens, uitgegeven door Le Commissariat Général au Tourisme (CGT), februari 2019.

 Perscontact: Marie Laoureux (080 29 24 00 of marie.laoureux@ardennes-etape.com)

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *


*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>