Gids Ardennes-Pass: ter ondersteuning van de lokale economie

De Gids Ardennes-Pass  vertegenwoordigt werkelijk de lokale spelers op vlak van toerisme en stimuleert de economische activiteit in de Ardennen. De versie van 2017 komt net van de pers en zit boordevol nieuwigheden.

Ardennes-Pass gids

De Gids Ardennes-Pass wordt geprezen door vakantiegangers en is al aan zijn veertiende editie toe! Wandelingen, bezienswaardigheden, uitzichtpunten, folklore, attracties, sportieve of familieactiviteiten, musea,… de gids dient de erg verscheidene verwachtingen van vakantiegangers te beantwoorden, terwijl hij de lokale partners naar voren brengt.

«Deze gids is een echte meerwaarde voor de Ardennen » beweert Valérie Geron, marketing- en communicatieverantwoordelijke bij Ardennes-Etape.  Het is namelijk zo, dat de toeristen die de regio bezoeken niet altijd geïnformeerd zijn over het aantal bezienswaardigheden, attracties, wandelingen of sportieve activiteiten waar de streek rijk aan is. De Gids Ardennes-Pass somt de activiteiten op die kwaliteitsvol werden bevonden en biedt hierop kortingen aan.

«De toeristische activiteiten die wij aanbevelen worden allen getest vooraleer ze in de gids verschijnen. Het gaat hier om het imago van de Ardennen». Behalve het feit dat deze activiteiten kwaliteitsvol zijn, zijn ze ook nog eens goedkoper aangezien de vakantiegangers kortingen krijgen op 147 hieruit.

De gids gaat zelfs nog verder door zich aan te passen aan het budget van toeristen, hun interesses of zelfs hun bijzondere situatie. Welke wandeling is toegankelijk voor kinderwagens of rolstoelen? Waar kan ik mijn familie mee naartoe nemen met een budget van €50? Bij welk restaurant staan lokale producten op het menu? Er zijn dus genoeg vragen waarop de gids het antwoord heeft.

Meer en meer ecologisch                      

«Wij printen de gids op papier dat het EFS-label draagt», vertelt Valérie Geron. «We sensibiliseren de vakantiegangers ook om het milieu te respecteren. Ze worden gevraagd om de gids aan andere vakantiegangers door te geven zodra hun vakantie tot een einde komt. Op die manier wordt de levensduur van de gids verlengd, vermijden we verspilling en zorgen we samen voor het behoud van onze mooie Ardennen

Dit is ook waar het nieuwtje van 2017 over gaat: er zit een bladwijzer in de gids. Deze vergemakkelijkt het lezen, hoewel dat niet het hoofddoel ervan is. Hij is gericht op het sensibiliseren. Dit staat erop geschreven: «Bescherm onze Ardennen! Laat deze Gids Ardennes-Pass achter in het vakantiehuis voor de volgende vakantiegangers ». Het is een duidelijke boodschap waarvan het bedrijf Ardennes-Etape hoopt dat het doeltreffend zal zijn.

Ardennen vs Noordzee

«Wanneer het weer opnieuw mooi is, heeft de media de neiging om beelden te tonen van Walen aan de Noordzee. Ze vergeten de Ardennen vaak, trekpleister voor zowel Walen als Vlamingen! », zegt Valérie Geron tot spijt.

Met een toename van 26% in 2016, worden de Walen steeds talrijker als het aankomt op overnachtingen in de streek. Hoewel de Vlamingen het talrijkst blijven betreffende het reserveren van vakanties in de Ardennen, vertegenwoordigen de Franstalige Belgen toch het derde publiek –na de Vlamingen en de Nederlanders- dat liefhebber is van vakantiewoningen in de Ardennen.

«Veel Brusselaars verkiezen de Ardennen boven de zee. Zelfs de Walen houden ervan om verschillende hoeken van de Ardennen te ontdekken. Het terrein is klein maar rijk», concludeert Valérie Geron.

Wenst u bijkomende informatie? Contacteer de persdienst van Ardennes-Etape op  080 29 24 00 of via e-mail naar het adres presse@ardennes-etape.com

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *


*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>