Gids Ardennes-Pass: motor van het toerisme in de Ardennen

Al meer dan dertien jaar wordt de Gids Ardenne-Pass  jaarlijks opnieuw geredigeerd. Hij wordt aangepast en vernieuwd om kwaliteitsvolle toeristische informatie te geven aan de vakantiegangers die voor de Belgische Ardennen kiezen.  Doel: het promoten van de bestemming «Ardennen».

De toeristen die de Belgische Ardennen bezoeken zijn niet altijd op de hoogte van het aantal bezienswaardigheden, attracties, wandelingen of sportieve activiteiten die de streek omvat. De Gids Ardennes-Pass somt de activiteiten die kwaliteitsvol werden bevonden op en biedt kortingen aan.

«De activiteiten die wij aanbevelen worden steeds getest vooraleer ze in de gids mogen verschijnen. Het draait om het imago van de bestemming «Ardennen», legt marketing- en communicatieverantwoordelijke bij Ardennes-Etape, Valérie Geron uit.

De gids biedt niet enkel kortingen maar is tevens informatief. Wat moet men absoluut bezoeken? Welk restaurant moet ik kiezen met een budget van €50? Wat zijn de bezienswaardigheden in het dorp waarin ik verblijf? Het zijn vele vragen waarop de gids een antwoord geeft.

«Het leven van de toeristen vergemakkelijken, hun een waar moment van ontspanning tegen een zachte prijs laten beleven, het is deze bereidwilligheid die alle Belgische toeristische spelers op de markt dienen te hebben », beweert Valérie Geron.

Ardennes Selfie Run

Dit jaar innoveert de Gids Ardennes-Pass door middel van een leuke wedstrijd voor te stellen die voor iedereen toegankelijk is: de Ardennes Selfie Run. Het principe: Op zoektocht gaan naar een paneel in de kleuren van Ardennes-Etape. Een honderdtal van deze panelen zijn verstopt in het hart van partneractiviteiten van de Gids Ardennes-Pass. Om deel te nemen aan de wedstrijd, moet de toerist een foto van zichzelf nemen met het paneel en deze delen op Facebook. Hoofdprijs: een waardebon van €350 op de huur van een Ardennes-Etape vakantiehuis.

De boodschap is duidelijk: de Ardennen zijn een geweldig speelterrein!

«De Gids Ardennes-Pass trekt jaarlijks duizenden bezoekers aan naar de plaatselijke attracties. Wij bieden deze zichtbaarheid volledig gratis aan bij onze partners! Het is een manier om de lokale economie te stimuleren en om toeristen aan te trekken tot de regio. We winnen er allen iets bij!», gaat Valérie Geron verder.

Ardennen vs Noordzee

«Bij de terugkeer van het mooie weer, hebben de media meestal de neiging om ons beelden te tonen van Walen die aan de Noordzee verblijven. Vaak vergeten ze de Ardennen die zowel Vlamingen als Walen aantrekken!», betreurt Valérie Geron.

Het is zo dat hoewel de Vlamingen het talrijkst zijn als het aankomt op verblijfjes in de Ardennen, de Franstalige Belgen toch niet ver achterop lopen. Ze vertegenwoordigen het derde publiek dat aanhanger is van de Ardennen na de Vlamingen en de Nederlanders. Dit jaar is hun aanwezigheid trouwens aan het stijgen. «Veel Brusselaars kiezen eerder voor de Ardennen dan voor de Zee. Zelfs de Walen houden ervan nieuwe plaatsjes in de Ardennen te ontdekken. Het gebied is klein maar rijk», concludeert Valérie Geron.

Wenst u meer informatie? Contacteer de Ardennes-Etape persdienst dan op het nummer 080 29 24 00 of per e-mail via press@ardennes-etape.com

N.B. De Gids Ardennes-Pass wordt aangeboden aan alle vakantiegangers die in een Ardennes-Etape vakantiehuis verblijven.

 

 

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *


*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>