Gids Ardennes-Pass, onmisbare partner in de Ardennen

 

Al elf jaar is de Gids Ardennes-Pass een traditie bij Ardennes-Etape. Het doel zijn al elf jaar lang dezelfde: de Belgische Ardennen promoten als toeristische topregio. Dit lukt elk jaar beter. Lees hier meer over dit Belgisch-Ardens succesverhaal.

“De Gids Ardennes-Pass is een onmisbare partner geworden voor iedereen die naar de Ardennen trekt. We krijgen zelfs telefoontjes van mensen die vragen waar ze de Gids kunnen aanschaffen,” vertelt Paul Arnould, verantwoordelijke bij Railbike van de Molignée.

Sinds de aanvang van het partnerschap met Ardennes-Etape zag Railbike van de Molignée al meer dan 2000 toeristen arriveren met de kortingsbon uit de Gids Ardennes-Pass.

Troef

En dat is nu net het sterke punt van de Gids: een fikse korting voor meer dan 120 activiteiten in de Belgische Ardennen. Het doel is tweeledig: toeristische spelers in de regio ondersteunen en de Belgische Ardennen promoten als toeristische topregio.

“De manier waarop Ardennes-Etape communiceert over ons en over onze Ardennen is echt fantastisch,” voegt Arnould toe. “De Ardennen worden duidelijke in de kijker gezet als kwalitatieve vakantiebestemming.”

Expertise

444 pagina’s, 120 activiteiten, vier provincies, een gedetailleerde toeristische kaart, wandelroutes, niet te missen bezienswaardigheden, musea, zwembaden, lokale markten,… De Gids Ardennes-Pass is completer dan ooit.

De Gids Ardennes-Pass weerspiegelt de expertise van Ardennes-Etape in de verhuur van vakantiehuizen, die zich ontwikkelt sinds de oprichting in 2001. Vakantiewoningen van hoge kwaliteit, uitstekende service tot grote tevredenheid van vakantiegangers en huiseigenaars. De schat aan toeristische informatie is een logische extra service om de bezoekers het allerbeste van de Belgische Ardennen te laten ontdekken.

“Met de Gids Ardennes-Pass bieden we de vakantiegangers het allerbeste op toeristisch vlak in de Ardennen. We leggen de nadruk op de kwalitatieve aanpak van de toeristische spelers in de regio om bij te dragen aan hun ontwikkeling,” vertelt Valérie Geron, marketing- en communicatiemanager bij Ardennes-Etape.

“De samenwerking verloopt absoluut vlekkeloos,” stelt José Burgeon, manager van het Parc Chlorophylle.

Partners verheugd

Behalve enkele gratis toegangstickets voor Ardennes-Etape, hoeven de partners geen eurocent te betalen om te verschijnen in de Gids Ardennes-Pass. Kwaliteit is het enige criterium.

José Burgeon: “Het is één van onze belangrijkste kanalen om bezoekers binnen te halen. De Gids is compleet, beknopt, mooi vormgegeven en nauwkeurig. Ik werk al 39 jaar in de toeristische sector en de Gids Ardennes-Pass is werkelijk een fantastisch medium.”

“Wat ons erg bevalt,” vervolledigt Paul Arnould, “is het feit dat we nu bezoekers trekken vanuit het hele grondgebied van de Ardennen, in plaats van enkele onze directe omgeving.”

“Dankzij de Gids Ardennes-Pass bereiken we een Nederlandstalig publiek dat we anders niet bereiken. Ik weet niet of ze zonder de Gids Ardennes-Pass de weg naar ons park zouden vinden,” zegt Noémi Hennen, marketingverantwoordelijke bij dierenpark Forestia.

Nieuw in 2014

Ardennes-Etape maakte dit jaar een radicale keuze, een keuze vóór het milieu. De papieren kortingsbonnen werden vervangen door één kortingskaart die geldig is voor alle 120 activiteiten. Sinds de allereerste editie van de Gids Ardennes-Pass botste de uitbreidingszin nogal eens met ecologische barrières. In de editie 2014-2015 gaan we voluit voor een veel lagere ecologische voetafdruk. Het gebruik van één enkele kortingskaart zal heel wat verspilling vermijden.

Nog een nieuwtje in 2014: een bijkomende geografische zone, de “zone de l’Eau d’Heure”. Deze zone is er voor de echte natuurliefhebbers. Natuurlijk gaat dit gepaard met tal van fikse kortingen voor de beste activiteiten in de regio.

Que du bonheur*

De Gids Ardennes-Pass is gratis voor iedereen die een vakantiehuis huurt bij Ardennes-Etape (één Gids per boeking). Het concept zag het levenslicht bij de oprichting van het bedrijf Ardennes-Etape en kende de afgelopen jaren een forse groei. Dit succesverhaal belooft nog een mooie toekomst, die volledig past binnen de slogan van Ardennes-Etape: Que du bonheur!*

Voor meer informatie: neem contact op met Valérie Geron (FR-NL) via 080 28 16 76 of Nele Bylois (NL-EN-DE) via 080 28 16 44.

(*)100% Genieten

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *


*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>