Kwalitatief toerisme in de Ardennen, een filosofie van Ardennes-Etape

Kwaliteit is geen concept waar Ardennes-Etape lichtzinnig mee omgaat. Deze KMO uit het Luikse is marktleider in de verhuur van vakantiehuizen in de Belgische Ardennen. Die marktleiderspositie kreeg het niet zomaar in de schoot geworpen. Hier leest u het verhaal.

Marktonderzoek leert dat consumenten zéér kritisch zijn voor bedrijven in de travelsector. Reizigers nemen geen genoegen met een middelmatig trip. Voor hun jaarlijkse welverdiende vakantie eisen ze – terecht – topkwaliteit.

Selectie

Nele Bylois is Marketing Project Officer bij Ardennes-Etape. We vroegen haar hoe ver ze bij Ardennes-Etape gaan in de zoektocht naar kwaliteit.

“Bij Ardennes-Etape is het absoluut niet ons doel alle vakantiehuizen in de selectie op te nemen,” steekt Nele Bylois van wal. “Ons objectief is wel het leveren van kwaliteit. Dat betekent dat we regelmatig een vakantiewoning moeten weigeren. Van de vele duizenden vakantiehuizen in de regio, namen we er ruim 1400 op in het assortiment.”

Kwaliteitsgarantie

“De vakantieganger moet zich daarom geen vragen stellen over de kwaliteit. Die is bij ons gegarandeerd.” De selectie gebeurt op basis van een dertigtal criteria, waaronder de kwaliteit van de bedden, uitrusting van de keuken, onderhoud, algemene netheid en nog veel meer.

Een team is full-time op weg om het assortiment uit te breiden en om het contact met de huiseigenaars te onderhouden. De vertrouwensrelatie met de eigenaars zowel als de vakantiegangers is één van de bouwstenen van de filosofie van Ardennes-Etape.

Voor, Tijdens en Na

De selectieprocedure is echter maar een eerste stap. “We gaan resoluut voor een topservice vóór, tijdens én na het verblijf,” verduidelijkt Bylois. “Dat wil zeggen dat onze klantendienst, bemand door echte Ardennenexperts, elke dag bereikbaar is. Onze collega’s staan de vakantiegangers bij tijdens de boekingsprocedure, maar ook met advies over de invulling van hun verblijf in onze prachtige Ardennen.”

Vakantiegangers die met Ardennes-Etape naar de Ardennen trekken, genieten van nog een extraatje. De “Gids Ardennes-Pass” is een exclusieve gids vol met kortingsbonnen voor de beste activiteiten in de Ardennen.

Opvolging

“Het spreekt voor zich dat onze kwaliteitsgarantie een heel intensieve opvolging vereist.” Alle vakantiegangers krijgen na hun verblijf een tevredenheidsenquête toegestuurd. Het kwaliteitsteam gaat hiermee aan de slag om op ieder moment netheid, onderhoud en veiligheid van alle vakantiewoningen en de dienstverlening ter plaatse te monitoren. “Zo geniet iedereen van het allerbeste wat de Ardennen te bieden hebben.”

Wilt u meer weten over de filosofie of de kwaliteitsnormen van Ardennes-Etape? Neem gerust contact op met Nele Bylois op +32 80 29 24 00 of via n.bylois@ardennes-etape.com.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *


*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>