Innovatie door Ardennes-Etape met 3D plattegronden

Artikel in PDF

Ardennes-Etape gaat onverminderd door met innoveren, en deze keer met 3D plattegronden van de vakantiehuizen in de selectie. Tot grote tevredenheid en zelfs bewondering van de vakantiegangers én huiseigenaars.

Meer dan 170 vakantiehuizen kwamen tot nu toe al aan de beurt en werden in 3D plannen gegoten. Een honderdtal zijn al op de website te vinden. Op lange termijn beoogt Ardennes-Etape het grootste deel van de vakantiehuizen te laten verwerken door Julien Chariot en Antoine Desmaisieres, de twee 3D designers binnen het bedrijf.

Uniek

Het idee is uniek in de toeristische sector in België en de driedimensionale vormgeving verloopt in drie fasen: de selectie van vakantiehuizen door de Facebook community van Ardennes-Etape, het opmeten ter plaatse en ten slotte de virtuele opbouw van de vakantiewoning.

Julien stond in voor het technisch vooronderzoek om het project tot een goed einde te brengen. Antoine vervoegde meer dan een jaar geleden het 3D-team. Ze staan allebei in voor het modelleren van de vakantiehuizen in drie dimensies. Het eindresultaat is telkens een kunstwerkje op zich. “Ons werk is een beetje vergelijkbaar met dat van een bouwvakker,” legt Antoine uit. “We beginnen met de muren, verdieping per verdieping. Daarna komt de ruimtelijke indeling en het toevoegen van details zoals een open haard of het water in een wastafel.” Een “echt monnikenwerk”, besluit Antoine met de glimlach.

Motivatie

Uitdagingen waren er genoeg, en het project kende hoogtes en laagtes, maar Julien en Antoine bleven gemotiveerd. “Het is een grote investering, maar het is geweldig om op het einde van de rit het eindresultaat online te mogen bewonderen”, zeggen beide designers.

Het tweetal heeft ook heel wat anekdotes te delen. Antoine vertelt over een vakantiewoning met een zetel in de vorm van een ei. Dit meubelstuk heeft hem heel wat tijd gekost om op het computerscherm na te bootsen. Voor Julien, leider van het 3D project, zijn het vooral de ontmoetingen die hij zich zal herinneren. “Ik kwam bij een huiseigenaar thuis en zijn enthousiasme groeide naarmate ik meer details over het project onthulde. Na alle opmetingen stond ik op het punt te vertrekken toen hij me vroeg toch nog even te wachten. Enkele tellen later was mijn verbazing groot toen hij weer terugkwam met een fles champagne in de hand. Hij wilde ons eenvoudigweg hartelijk bedanken.”

De tevredenheid van de huiseigenaars én van de vakantiegangers geeft ons nog meer moed om door te gaan,” stelt Antoine. “We zijn vandaag meer gemotiveerd dan ooit.”

Reacties

De reacties van de eigenaars van de vakantiehuizen zijn eenduidig positief. “Het is fantastisch”, “Wat een team zijn jullie”, “Uitstekend idee! […] We kunnen niet wachten om ons eigen huis in 3D te aanschouwen”, “Felicitaties met het presenteren van onze gîtes in 3D.” Het is slechts een kleine greep uit tal van reacties.

Voor de vakantiegangers verandert er ook heel wat. Stel u voor: uw kinderen kiezen hun favoriete kamer al uit voordat ze een voet in het huis gezet hebben. U weet op voorhand perfect waar wat zich bevindt, hoe de indeling van het huis eruit ziet, wat de afstanden zijn…

Want dat was voor Ardennes-Etape uiteindelijk het doel: het perfecte verblijf voor alle vakantiegangers, opdat iedereen geniet van het allerbeste wat de Belgische Ardennen te bieden hebben. De 3D plattegronden zijn nog een extra middel om hierin te slagen.

Meer weten? Kijk op www.Ardennes-Etape.com of bel naar Valérie Geron van Ardenne-Etape: +32 80 29 24 00.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *


*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>